Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vallott a volt helyettes állam
  2007-09-07 06:43:29, péntek
 
  Vallott a volt helyettes államtitkár

Ocsovai Tamás: Nagyon sok pályázat volt, amiben én úgymond utasítást kaptam
2007. szeptember 7. 0:02



Magyar Nemzet
Az úgynevezett Zuschlag-ügyben tanúvallomást tett a Kecskeméti Városi Ügyészségen Ocsovai Tamás, a sporttárca egykori helyettes államtitkára, aki az ügyészi kérdésre többször kijelentette, különböző pályázatok elbírálásakor felettesei - köztük Gyurcsány Ferenc korábbi sportminiszter - utasításait követte. Az alábbiakban szó szerinti részleteket közlünk Ocsovai vallomásából.

•Gyurcsányt is elérheti a nyomozás

Tanú: Helyettes államtitkársági időszakom alatt egy fegyelmi vizsgálatot indítottak a pályázatok lassú adatfeldolgozása, késői kifizetések és elszámolások tárgyában. Gyakorlatilag a fegyelmi eljárás lezárását követően velem szemben egy fegyelmit állapítottak meg, majd ezt követően értesültem arról a vizsgálatot lefolytató belső ellenőrtől, hogy a sérelmezett problémákért nem én vagyok a felelős, hanem az a személy, aki a minisztérium SAP belső nyilvántartó rendszerét idő előtt elkészítetlenül bevezette, ez a személy pedig a közigazgatási államtitkár volt. Én mindezek alapján arra a meggyőződésre jutottam, hogy ha olyan dologért, amiben semmiféle felelősségem nincsen, velem szemben fegyelmit lehet alkalmazni, nem lehet kockáztatnom, és a fentről jövő, akár írott, akár szóbeli utasításokat feltétel nélkül végre kell hajtanom.

Az eljáró ügyész a tanú elé tárja a XXI. Századi Kulturális Egyesület 1567/3/2003. iktatási számú minisztériumi iratát.
Tanú: Az iratok megnézve azt tudom mondani, hogy ez egy minisztériumi egyedi támogatás volt, én úgy emlékszem, hogy minden ilyen esetben általam az előzőekben már elmondott módon engem informális úton értesítettek arról, hogy lesz egy ilyen pályázó, illetve pályázat, amit támogatni kellene. Megmondom őszintén, hogy konkrét dolgokra én nem igazán emlékszem, mert nagyon sok ilyen pályázat volt, amiben én úgymond utasítást kaptam. Emlékezetemben egyetlenegy olyan eset maradt meg, amikor a miniszter egy vasárnapi napon felhívott, és kérte a Sziget-rendezvénnyel kapcsolatosan 100 millió forintos támogatás nyújtását. Megmondom őszintén, hogy ez is csak azért maradt meg az emlékezetemben, mert kirívóan magas volt a támogatási összeg. Mivel a többi esetben nem igazán tudtam pályázókhoz kötni a dolgokat, azokra nem is emlékszem.
A konkrét esettel kapcsolatban elmondom, hogy a kérelem beérkezését követően megnéztük, hogy a támogatásra rendelkezünk-e pénzösszeggel, majd ezt követően én javasoltam a támogatást, és a minisztérium belső rendjének megfelelően én továbbküldtem végső jóváhagyásra a közigazgatási államtitkárnak. Elmondom azonban, hogy a végső döntést megelőzően maga az irat az járt a közgazdasági, illetve jogi főosztályon is, ahol mindig új ügyintézője volt. Ez gyakorlatilag úgy zajlott, hogy miután én támogatásra alkalmasnak találtam - elsősorban miniszteri utasítások alapján - az adott pályázót, nálunk az ügy előadója az iratokat elkészítette, megvizsgálta a programot olyan szempontból, hogy illeszthető-e az általa kezelt terület irányaiba, majd ezt követően továbbküldtük a közgazdasági osztályra, ahol megvizsgálták, hogy az adott összeg rendelkezésre áll-e, majd ezután a jogi főosztályhoz került, ahol elkészítették a szerződéstervezetet. (...) Végső soron a közigazgatási államtitkár döntötte el, hogy az adott pályázat támogatható-e, én úgy gondolom, hogy a miniszter valamilyen formában a közigazgatási államtitkárt is tájékoztatta a döntésükről, az biztos, hogy én külön arról, hogy engem az adott ügyben utasítottak, a közigazgatási államtitkárt nem tájékoztattam.

Az eljáró ügyész a tanú elé tárja a Szövetség a Modern Magyarországért 696/1/2004. iktatási számú minisztériumi iratát.
Tanú: Az iratokat megnéztem, ezzel kapcsolatban ugyanazt tudom elmondani, mint az előző iratokkal. A szerepem itt is formális volt, emlékszem arra, hogy az iratokban szereplő pályázati cél, vagyis a gyermek- és ifjúsági konferencia a miniszter által konkrétan támogatott célkitűzés volt. Úgy gondolom, hogy ebben az esetben is konkrétan utasítottak a kedvező elbírálásra, de ebben az esetben is azt az utat járta végig az ügyirat, mint amit az előzőnél részleteztem.
Kérdésre válaszolom, hogy a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület neve nem ismerős. Látom, hogy az iratokon Lados István aláírása szerepel, mint aki a szerződést átvette, elmondom, hogy én őt ismerem, emlékezetem szerint az MSZP ifjúsági és sportmunkacsoportja mellett dolgozott. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy a titkárságon Lados István járhatott bent mint ügyintéző, arra azonban nem emlékszem, hogy engem bármikor is konkrét pályázatokkal kapcsolatban megkeresett volna. Azt azért elmondanám, hogy valamiféle munkakapcsolat volt az MSZP ifjúsági és sportmunkacsoportja és a helyettes államtitkárság között, mivel például bizonyos törvényt, tervezeteket és jelentéseket, előterjesztéseket véleményeztek ők, majd a jelentésüket meghozták részünkre.

Az eljáró ügyész a tanú elé tárja a Szövetség a Modern Magyarországért 210/1/2004. iktatási számú minisztériumi iratát.
Tanú: Az eljáró ügyész kérdésére válaszolom, hogy a 18. körüli alapítvány beadványán az én kézírásom szerepel, én írtam rá, hogy javaslom a támogatási szerződés megkötését, én úgy gondolom, hogy ebben az esetben is miniszteri döntés, majd utasítás eredményeképpen készült az én javaslatom.

Az eljáró ügyész a tanú elé tárja a XXI. Századi Kulturális Egyesület 7113/1/2003. iktatási számú minisztériumi iratát és a Mobilitás által megküldött, IFJ-NK-03-ET-33 azonosítóval ellátott és az Atlasz Egyesület IFJ-NK-03-ET-32 azonosítóval ellátott pályázati anyagot.
Tanú: Az iratokat megtekintettem, ezzel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy itt is egy egyedi támogatásról volt szó, csak ebben az esetben egy NK megjelölésű pályázatra biztosított keretösszegből megmaradt, fel nem használt maradvány terhére történt ennek az egyedi pályázatnak a támogatása. Az ilyen esetben az egyedi támogatási kérelmet ugyanúgy a minisztériumhoz nyújtották be, és mivel volt ilyen maradványösszeg a Mobilitás által kezelt pályázatoknál, én ennek terhére javasoltam a támogatást. Feljegyzést én írtam, ezt Földi Lászlónak, a Mobilitás adott keretösszeg tekintetében rendelkező vezetője részére írtam. Itt az szerepel, hogy 1,5-1,5 millió forinttal kellene a pályázót támogatni, az iratokból úgy gondolom, hogy az Atlasz Egyesület és a XXI. Századi Kulturális Egyesületről van ebben erről szó. Én úgy gondolom, hogy ebben az esetben én javasoltam ezen pályázatok támogatását, és a többit már a Mobilitás intézte.
Zuschlag Jánost 1999-2000 környékén ismertem meg, emlékezetem szerint Toller László mutatta be őt, Újhelyi Istvánt és Tóbiás Józsefet egy alkalommal. Ezután én folyamatosan kapcsolatban voltam velük, illetve még megismertem Mesterházi Attilát is. A pécsi egyetem hallgatói önkormányzatának voltam az alelnöke, majd későbbiekben elnöke, és 2001-től MSZP-s párttag is lettem 2002. évig. Én úgy gondolom, hogy minisztériumi kinevezésemet is az előzőekben felsorolt 4-5 személy segítette.
Elmondanám, hogy még helyettes államtitkár voltam, engem nagyon sokszor kerestek meg országgyűlési képviselők, mint kormánypártiak, mint ellenzékiek, hogy konkrét társadalmi szervezeteket pályázatok útján próbáljunk meg támogatni. Én minden esetben tájékoztattam az engem megkeresőket arról, hogy ezen kérésükkel közvetlenül a miniszterhez forduljanak. Ezek után ezek az érdeklődők a minisztert meg is keresték, de mivel ez jelentős számú volt, később az a döntés született, hogy a politikai államtitkár vette át ezt a feladatot a minisztertől. Hangsúlyozom, hogy én minden esetben továbbküldtem az érdeklődőket a minisztérium, illetve később a politikai államtitkár felé.
Konkrétumokra már nem emlékszem, de az biztos, hogy Zuschlag János is keresett meg engem ilyen okból, és őt is továbbirányítottam a feletteseim felé. Én nem emlékszem olyanra, hogy Zuschlag János valamely egyesület vagy alapítvány nevében konkrétan felkért volna engem arra, hogy bizonyos pályázatokat támogassak.

Ügyész: Ön a korábbiakban úgy nyilatkozott, hogy nem ismerős számára az Atlasz Egyesület, a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület, a XXI. Századi Kulturális Egyesület, illetve az Y-Generáció Egyesület neve. Bemutatom Önnek a GYIA Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram tanácsa 2003. január 21. napján tartott üléséről, a 2004. május 10. napján tartott üléséről és a 2004. június 4. napján tartott üléséről készült jegyzőkönyveket és emlékeztetőket.
A 2003. január 21. napján tartott ülésen Ön terjesztette a tanács elé az Y-Generáció Egyesület által benyújtott egyedi kérelmet támogatási javaslattal. Úgy érvelt, hogy a támogatandó célok közé a pályázat befér, azt a miniszter úr is támogatja, és a maga részéről jónak tartja a programot.
A 2004. május 10. napján tartott ülésen többek között a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület, az Atlasz Egyesület és a XXI. Századi Kulturális Egyesület vonatkozásában Ön azt a javaslatot tette, hogy akik a szerződéssel kapcsolatos anyagot juttattak el a Mobilitáshoz, a szerződéses munkát indítsák el. Tette ezt annak ellenére, hogy több tanácstag kifejezetten tiltakozott az ellen, hogy hónapokig késlekedő szervezetekkel a szerződést megkössék.
A 2004. június 4. napján tartott ülésen Ön a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület, az Atlasz Egyesület és a XXI. Századi Kulturális Egyesület, valamint az ABC Egyesület vonatkozásában ismételten támogatólag lépett fel azért, hogy a sorozatosan mulasztó szervezetekkel mulasztásaik ellenére a szerződéskötést indítsák el, a támogatást ne vonják vissza. Kérem, nyilatkozzon arról, hogy tevékenységének mi az oka!

Tanú: A GYIA tanácsi ülések előtt minden esetben miniszteri egyeztetés zajlott le. 2003. január 21. napján tartott tanácsülés időpontjában Jánosi György volt a miniszter, a későbbiekben, egészen 2004 nyaráig Gyurcsány Ferenc töltötte be ezt a pozíciót. Később őt váltotta ebben a pozícióban Göncz Kinga. A miniszteri egyeztetés alatt én azt értem, hogy az adott GYIA tanácsi ülés napirendjén lévő összes kérdéskör áttekintésre került. A miniszterrel folytatott egyeztetés során én tőle konkrétan János Györgytől, illetve Gyurcsány Ferenctől az ülés napirendjén lévő kérdések vonatkozásában konkrét instrukciókat kaptam. Az adott emlékeztetőkben és a jegyzőkönyvekben szereplő hozzászólásaim, nyilatkozataim ezeknek az instrukcióknak megfelelően hangoztak el.

Ügyész: Ezzel a nyilatkozatával azt állítja, hogy a fentiekben nevesített egyesületek pályázataival kapcsolatban a minisztertől kapott konkrét utasítást az eljárásával kapcsolatban?

Tanú: Miután én minden, amit elmondtam jegyzőkönyv szerint ezen üléseken, az a korábban GYIA-tanácsülést megelőző instrukcióknak megfelel, ezért logikai úton lekövetkeztethető, hogy igen.

Ügyész: A fent nevesített civil szervezeteket tudja-e kötni személyhez vagy valamely mozgalomhoz? Ezeknek a szervezeteknek a nevében kereste-e meg Önt valaki?

Tanú: MSZP-s lobbihoz tudom kötni. A miniszter dolgozószobájában minden hét elején volt egy informális egyeztetés, az informális egyeztetésen a miniszter, a politikai államtitkár, azaz Mesterházi Attila, az MSZP ifjúsági és sportmunkacsoportjának vezetői vettek részt, név szerint Újhelyi István, Arató Gergely, szerintem volt olyan, hogy Zuschlag János, bár nem volt vezetője ennek a munkacsoportnak. Áttekintették az adott héten meglévő feladatokat, nyilván ez egy politikai egyeztetés, lett légyen szó előterjesztésekről, tervezetekről, pályázatokról. Ezek után aznap vagy másnap, már nem emlékszem, tartott a miniszter egy olyan értekezletet, ahol az adott területért felelős vezetők megkapták a rájuk kiszabott feladatokat. Természetesen ezenkívül a miniszter és a helyettes államtitkár, konkrétan köztem és a miniszter között is volt napi kapcsolat. Akár telefon, akár élő szóban. Ezzel azt akarom mondani, hogy én mindent utasításra cselekedtem. Konkrétan a GYIA-tanácsban kifejtett tevékenységem is ilyen volt és az a tevékenységem is, amelyet a kérdéses szervezetek vonatkozásában kifejtettem. A jegyzőkönyvekből nyilvánvalóan ki lehet olvasni azt, hogy én ezeknek a szervezeteknek az érdekében eljártam, támogatólag léptem fel pályázataik kapcsán. Hangsúlyozom, ezt utasításra tettem.

Ügyész: Az Y-Generáció Egyesület, a XXI. Századi Kulturális Egyesület, a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület, az Atlasz Egyesület köthető-e Zuschlag János személyéhez?

Tanú: Erre a kérdésre nem tudok választ adni, az MSZP-s lobbikörhöz emlékezetem szerint igen. Tehát azokhoz a személyekhez, akiket korábbiakban nevesítettem, azaz a miniszterhez, Mesterházi Attilához, Újhelyi Istvánhoz, Arató Gergelyhez és Zuschlag Jánoshoz.

Ügyész: Felolvasom Önnek Pintér Judit tanúkihallgatási jegyzőkönyve 4. oldal első bekezdésében foglaltakat. A tanú úgy nyilatkozott, hogy a kérdéses szervezetek egy része köthető volt Zuschlag Jánoshoz, és erről Öntől szerzett tudomást.

Tanú: Továbbra is fenntartom azt az álláspontomat, hogy kimondottan Zuschlag Jánoshoz kötni nem tudom ezen felsorolt egyesületeket, ugyanakkor a miniszter úr mellett dolgozó informális testület tagjai nyilvánvalóan vagy érezhetően támogatták ezen szervezetek működését.

(Fenti írásunk kizárólag Ocsovai Tamás volt helyettes államtitkár hivatalos, közokiratba foglalt vallomásán alapul, amelyet betűhíven közlünk.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: jegyzőkönyvekből, adatfeldolgozása, tanúkihallgatási, önkormányzatának, jegyzőkönyvekben, tevékenységének, eredményeképpen, munkacsoportnak, emlékeztetőkben, magyarországért, elkészítetlenül, nyilatkozatával, elképzelhetőnek, államtitkársági, minisztériumhoz, maradványösszeg, jegyzőkönyveket, szerződéskötést, vonatkozásában, emlékezetemben, hozzászólásaim, szervezeteknek, emlékeztetőket, sportminiszter, nyilatkozataim, államtitkárnak, szervezetekkel, megtekintettem, keretösszegből, instrukcióknak, munkakapcsolat, államtitkárság, kormánypártiak, minisztériumi, pályázatokról, rendelkezésre, volt helyettes, úgynevezett Zuschlag-ügyben, sporttárca egykori, ügyészi kérdésre, fegyelmi vizsgálatot, pályázatok lassú, fegyelmi eljárás, fegyelmit állapítottak, vizsgálatot lefolytató, sérelmezett problémákért, személy pedig, közigazgatási államtitkár, meggyőződésre jutottam, fentről jövő, eljáró ügyész, iratok megnézve, Ocsovai Tamás, Magyar Nemzet, Kecskeméti Városi Ügyészségen Ocsovai Tamás, Gyurcsány Ferenc, Századi Kulturális Egyesület, Modern Magyarországért, Modern Magyarországért Egyesület, Lados István, Atlasz Egyesület IFJ-NK-03-ET-32, Földi Lászlónak, Atlasz Egyesület, Századi Kulturális Egyesületről, Zuschlag Jánost, Toller László, Újhelyi Istvánt, Tóbiás Józsefet, Mesterházi Attilát, Zuschlag János, Y-Generáció Egyesület, Bemutatom Önnek, GYIA Gyermek-, Ifjúsági Alapprogram, Jánosi György, Göncz Kinga, János Györgytől, Gyurcsány Ferenctől, Mesterházi Attila, Újhelyi István, Arató Gergely, Mesterházi Attilához, Újhelyi Istvánhoz, Arató Gergelyhez, Zuschlag Jánoshoz, Felolvasom Önnek Pintér Judit,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Próbálkozni kell ahhoz,  Jó éjszakát  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Ma  Zilahy Lajos gondolata  Életművészet  próbáljuk ki az őszinteséget  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A fenyő nem szép fa, (...)  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  A Gömb  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Idézetek a barátságról  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Ma  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Paul David Tripp Április 26  Az elfogadásnak...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel. 
Bejegyzés Címkék
volt helyettes, úgynevezett Zuschlag-ügyben, sporttárca egykori, ügyészi kérdésre, fegyelmi vizsgálatot, pályázatok lassú, fegyelmi eljárás, fegyelmit állapítottak, vizsgálatot lefolytató, sérelmezett problémákért, személy pedig, közigazgatási államtitkár, meggyőződésre jutottam, fentről jövő, eljáró ügyész, iratok megnézve, minisztériumi egyedi, ilyen pályázó, vasárnapi napon, támogatási összeg, többi esetben, konkrét esettel, kérelem beérkezését, támogatásra rendelkezünk-e, minisztérium belső, közigazgatási államtitkárnak, végső döntést, adott pályázót, iratokat elkészítette, programot olyan, általa kezelt, közgazdasági osztályra, adott összeg, jogi főosztályhoz, adott pályázat, miniszter valamilyen, közigazgatási államtitkárt, adott ügyben, iratokat megnéztem, előző iratokkal, iratokban szereplő, miniszter által, kedvező elbírálásra, utat járta, előzőnél részleteztem, iratokon Lados, szerződést átvette, titkárságon Lados, helyettes államtitkárság, jelentésüket meghozták, támogatási szerződés, iratokat megtekintettem, egyedi támogatásról, egyedi pályázatnak, ilyen esetben, egyedi támogatási, minisztériumhoz nyújtották, pályázót támogatni, pécsi egyetem, előzőekben felsorolt, engem megkeresőket, miniszterhez forduljanak, politikai államtitkár, feletteseim felé, támogatandó célok, pályázat befér, maga részéről, javaslatot tette, szerződéssel kapcsolatos, szerződéses munkát, szerződést megkössék, sorozatosan mulasztó, szerződéskötést indítsák, pozícióban Göncz, miniszteri egyeztetés, adott GYIA, miniszterrel folytatott, ülés napirendjén, adott emlékeztetőkben, jegyzőkönyvekben szereplő, instrukcióknak megfelelően, fentiekben nevesített, minisztertől kapott, eljárásával kapcsolatban, fent nevesített, nevében kereste-e, miniszter dolgozószobájában, informális egyeztetés, informális egyeztetésen, adott héten, politikai egyeztetés, olyan értekezletet, adott területért, rájuk kiszabott, helyettes államtitkár, miniszter között, kérdéses szervezetek, jegyzőkönyvekből nyilvánvalóan, érdekében eljártam, része köthető, jegyzőkönyvekből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.